tirsdag 2. mars 2010

En liten smakebit fra kjøkkenplanleggingen

Da har vi kommet et lite skritt videre i planleggingen av kjøkkenet vårt, men det er fortsatt mye vi må finne ut av før vi bestiller.
Her er en liten smakebit så langt:

Her er den ene veggen av kjøkkenet som vasken og oppvaskmaskinen skal stå.


Jeg har lyst på marmorplater og porselensvask. Er litt usikker på hvordan blandebatteri jeg ønker enda. Hvis jeg tenker praktisk, så er jeg ikke i tvil om at den industrielle høye er det beste.Har også lyst på et SMEG kjøleskap, men usikker på farge..Liker egentlig den pastellgrønne best for øyeblikket.
Også er det denne komfyr da.. regner og sammenligner som en gal her, men er ikke lett å bestemme seg for om jeg ønsker en ILVE (til venstre) eller SMEG komfyr. ILVE har ikke pyrolyse i stekeovnen, men har stekeplate i stål i midten som ser veldig praktisk ut, mens SMEG har pyrolyse i ovnen, men ikke denne stekeplaten, men er rimligere også liker jeg hetta fre ILVE best...aaaagh...Blir snart gal ;)
Er det noen som har synspunkter om noe av dette, og er det noen som har erfaring med ILVE og SMEG så takker jeg for råd;)
16 kommentarer:

 1. la meg til som følger her med en gang eg ;) digger bloggen din!!! Å vet du.. holder selv på å planlegge kjøkken, i samme stil som deg.. er nytt det eg har, men skal bygge det ut en del..

  hit kommer eg snart tilbake!!


  klem fra susanne!!

  SvarSlett
 2. Wow, dette kan ikke annet enn å bli bra! Bare flotte ting! Så gøy det må være å planlegge kjøkken...:)

  SvarSlett
 3. Dette ser lekkert ut:)Men har desverre ingen råd og komme med:)
  eddaKlemmer

  SvarSlett
 4. hei, bare et spørsmål, er dere venstrehendt? Hvis ikke anbefales det å ha oppvaskmaskinen på venstre side, noe som er mer naturlig for høyrehendte. Bare prøv, lat som om du har oppvaskbørsten i høyre hånd og skyller av matrester mens du holder servise i venstre. Da er det naturlig at du bruker venstre hånd til å sette inn i maskinen uten å skifte grep. Lykke til:O)

  SvarSlett
 5. Hei igjen, beklager må kommentere en gang til. Lekkert kjøkken bare for å ha det sagt og ønsker dere alt det beste, men ønsker å komme med råd så dere vil være max fornøyd i fremtiden. Anbefaler også dobbel vask. Tenk deg at oppvaskmaskinen er full og i gang. Du/dere har nå hatt et lite måltid og setter de brukte koppene i kummen til venstre, deretter skal dere lage middag og trenger en ledig kum for å vaske grønnsaker o.l. Det finnes selvfølgelig flere eksempler på når man trenger to kummer. Etter min mening skulle det være forbudt med en kum eller en og en bitteliten ved siden av. med vennlig hilsen samme anonyme som i innlegget over. Fortsatt lykke til:O)

  SvarSlett
 6. Lekkert, lekkert! Jeg har også siklet litt på de komfyrene du viser bilde av her. Den hetta fra Ilve er skikkelig lekker! :) Gleder meg til å følge med videre.

  SvarSlett
 7. det blir nok et nydelig kjøkken uansett hva du velger.
  så nydelige bilder,følg hjerte å magen så blir det aldri feil.
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 8. Jeg skjønner frustrasjonen din, for det er litt dumt og angre etter 14 dager... *S*

  Ha en ifn dag i sola!
  klem

  SvarSlett
 9. Hei anonym.. Takk for tips, men er nok desverre ikke helt enig med deg. Det med å ha oppvaskmaskinen på venstre side når man er høyre hendt.. hvis du som du sier har oppvaskbørsten i høyre hånd og skal sette inn i maskina blir det mer naturlig å sette den inn på høyre side uten å endre håndgrep med venstre hånden..Prøv det selv.. Jeg har den i dag på venstre side og vil bytte.

  Og to vasker er vel og bra det om man har plass til 2 store. Noe jeg desverre ikke har. Så jeg ønsker en stor i steden for 1 1/2 kum, slik at jeg får vasket stekeplatene og sli at jeg får plass til en vaskebøtte. Det går en del underkapsplass når man skal bruke feks et 80 eller 100 cm skap under vasken. Trenger all mulig underskapsplass til oppbevaring i mitt lille kjøkken..

  Takker igjen for gode synspunkter:)

  SvarSlett
 10. Veldig fine hvitevarer til et kjøkken. SMEG har utrolig fine kjøleskap. Det er sikkert og visst!
  Desverre har jeg ingen råd å gi, jeg har ingen av delene. Her går det i innbygging og Miele på mitt nye kjøkken. Men ILVE og SMEG...dette blir kjempefint! Gleder meg til å se framdriften og hva du velger;)

  Klem,Line

  SvarSlett
 11. hei hei!
  takk for bidrag i nibutfordringen! bruker gjerne et bilde fra deg, men lurer på om du kanskje har bildene i større format? i tilfelle er det bare å sende oss på mail, hvis du har tid og lyst, altså:):)

  norskeinteriorblogger@gmail.com

  SvarSlett
 12. heija igjen frøken ;)

  Ja, eg e å mitt i planlegging.. men desverre me litt stramt budsjett.. så da e det så vanskelig.. :( Men skal vell få det fint!!

  ang lamper så har vin mange forskjellie. Har akkurat sånne runde kuler som du har på tegninga. De heter ball å finnes i 25 cm, 30 cm å 35 cm...

  pluss mange andre ulike kule store pendler.
  legger ved noen linker til deg :)

  http://www.lampehuset.no/taklamper-/hengende-lamper/ball-nl-taklampe-52129

  http://www.lampehuset.no/taklamper-/hengende-lamper/noble-nl-pendel-52442


  ha ei go helg ;)


  stor klem!!!

  SvarSlett
 13. Så mycket snyggt! Kram Stina

  SvarSlett
 14. Så mye fint. Dobbel vask kan jeg annbefale, ta gjerne en titt innom min blogg. Har akkurat lagt ut bilder om mitt kjøkken nå. Jeg har laget kjøkken i samme hus 2 ganger... ikke gøy, men jeg har fått mitt drømmekjøkken. En annen ting... ikke så stor kran forran vinduet ditt på kjøkkenet. Den tar mye av den fine plassen. Jeg har en kran med bevegelig tut, og dobbel porselens vask. Kjempefornøyd !!! ;O)))
  Ønsker dere lykke til. Det blir nok kjempefint uansett hva du velger. La oss få se resultatet!
  Varm hilsen fra Mine-Blomster

  SvarSlett
 15. Heisann!
  Første gang innom bloggen din, blir ikkje den siste:)
  Ser ut til å bli et flott kjøkken hos deg. Har sjølv en stor porselensvask fra Ikea, med berre en kum. går greit i det daglige, men savner av og til en ekstra. Men så var det det med plassen da;)Obs: Veldig viktig å ha bevegelig tut på kranen, så du får spyle rein sidene på vasken!!

  Hilsen Kristine

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin