tirsdag 25. august 2009

Kjekke tips til et lykkeligere liv ;o)

Dette er et utdrag fra en heimkunnskapsbok fra tidlig 50-tallet.
Denne lærdommen er rettet mot kvinnen med gode tips for å få et lykkelig samliv:

Få arbeidet unnagjort
Planlegg oppgavene dine nøye og hold øye med klokken.
Få oppgavene unnagjort minst en time før han ventes hjem.
Mannen føler ikke varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?"

Ha middagen klar
Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da vier du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige hjemkomsten.

Forbered deg selv
Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymmringer du måtte ha og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløftning. Når du står opp, ta hånd om utseende ditt. Fiks sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen

Rydd vekk rotet
Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok et måte å vise ham at du virkelig bryr deg om hans hjemkomst.

Forbered barna
Bruk noen minutter ti å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

Minimer all lyd
Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han ommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom den står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

Vær glad for å se ham
Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi tl dagen hans. Han trenger all romantikken han kan få fra deg.

Ikke!!
Ikke motta ham med plager og klager. Løs problemene før han kommer hhjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen.. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

Vær hyggelig mot ham
Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler eg itt på soverommet. Ha en kjølig drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslapppende stemme. La ham slappe av
Dette er noe jeg selvfølgelig alltid prøver å tenke på, sier seg vel egentlig selv.. men er jo greit med en liten påminnelse ;o) .....Hahaha.....


2 kommentarer:

 1. Er det muulig!!! Jammen har tidene forandret seg!

  Flott blogg du har. Mitt første besøk her. Legger den til under følger :-)

  SvarSlett
 2. Hei!Utrulig flott blogg du har:-)Masse flotte bilder og inspirasjon!Eg fikk denne "oppskriften" på eit godt samliv på mail idag av ei venninne og posta det på bloggen min.Merka meg veldig 2 setninger..."mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han kommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen" Trodde ikke sånt fantest på 50 tallet..lol!
  Men husfred er viktig:-)

  Førjulsklem fra meg!

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin