torsdag 23. september 2010

10 loppistips og utfordring

 
En ny loppishelg står for tur, og jeg har fått noen henvendelser på om jeg kan dele noen gode tips til hva man bør se etter og hva man bør huske på når man er på loppemarked.

Jeg for min del går på loppemarkeder for å jakte på skatter til en billig penge. Det er utrolig mye flott å finne hvis man er heldig!
Jeg er også veldig glad i tanken på gjenbruk av møbler og ting i disse "bruk og kast tider", gamle møbler og ting har også ofte en mye bedre kvalitet enn mange gjenstander man får kjøpt idag.
Det å ha en unik ting med naturlig slitasje og historie bak skaper også et personlig preg i hjemmet.


Ofte går jeg rundt uten mål og mening om hva jeg skal ha..I og med jeg har et stort hus med mye lagringsplass, har jeg mulighet til å ta med meg det jeg faller for og som jeg pusser opp litt etter litt. Men har man en liten leilighet er det greit å vite litt hva man kikker etter, elles kan det bli litt overveldene.

Noen tips:

1.
Vær tidlig ute. De beste tingene går som regel først. Er det store loppemarkeder, fylles det på med ting fler ganger, hør med en som "jobber" der for å høre når neste påfyll er og sørg for å være i nærheten da.

2.
Det kan også være lurt å være der helt på slutten også, da det som regel er da du får de aller billigste tingene i form av feks. posesalg

3.
Pruting er veldig viktig! Legg deg veldig lavt som utgangspunktpris og pressiser feil og mangler. Selv om det går til en god sak, er det lagt opp til at det skal prutes.

4.

Servise, man kan få flott servise (særlig kaffeservise) til mange personer for langt under 100 lappen. Da blir IKEA dyrt i forhold
    Det trenger heller ikke å passe sammen - single kopper i forskjellige mønstre form og farge, det er bare dekorativt i seg selv å ha alle koppene framme på en hylle, eller hengende de på kroker.

5.
Messing ting er som regel ikke så populært, feks kan lampeføtter og lysestaker sprayes i en knæsj- eller pastellfarge eller med sinkspray. Det gir en kjempefin effekt.

6.
Kjøkkenutstyr, Kjeler, jernstekepanner, bakeboller og kjøkkenredskap er det også ofte mye av på loppemarked - her kan det ofte være lurt å vente til posesalg på slutten, da dette ofte ikke er det første som går.

7.
Kikk i eskene som ligger under bordene, her kan man være førstemann til å finne flotte ting som ikke er pakket opp enda.

8.
Retrostoff og klær kan syes til lappetepper, gardiner, duker og puter.

9.
Tøffe rammer og gamle vinduer kan gjøres om til flotte speil

10.
Tenk på at noen møbler kan brukes til andre formål enn det de er laget for. Gamle tallerkenhyller, kan brukes til bokhylle på barnerommet eller til kokebøkene på kjøkkenet,
     Gammel kommode eller vaskevannskap, kan gjøres om til et baderomsmøbel ved å skjære ut et hull til vask.
     Trekasser kan brukes til skohylle, bladholder eller som et lite bord

Tar du utfordringen? Har du en eller fler gode loppetips å dele?
light_locations
God Loppehelg!

7 kommentarer:

 1. Takk for gode tips, gleder meg allerede til helgens loppejakt:)

  SvarSlett
 2. Supert innlegg! Er kjempeklar for brukt og antikkmesse i helgen - så skal ta med meg tipsene imorgen - står klar når de åpner :))

  God helg!

  Klem fra Nina

  SvarSlett
 3. Takk for gode råd!! Kjekt innlegg!!

  Nydelig gangen din ble!! Kjempefin!!

  SvarSlett
 4. Gode tips å ta med seg! Takk! Og elsker kjørel-hylla nederst! Er det hos deg? Planlegger å ha et lite utekjøkken. Og synes bildet var veldig inspirerende!

  SvarSlett
 5. Bra tips. Men prøv å husk at inntektene fra loppemarkedet som oftest går til en god sak. Ofte er det skolekorps som sårt trenger pengene. Det meste som selges går for en billig penge og det skal som oftest ikke være stort behov for å prute alt for mye. Vet av erfaring hvor slitsomt det blir å stå å måtte "gi seg" på en femmer...

  SvarSlett
 6. Helt enig anonym, men det er mange ting jeg faktisk føler er dyrere enn det jeg er villig til å gi for tingen, kommer helt ann på hva og hvem man snakker med selvfølgelig. Og på loppemarked er det jo lagt opp til at ting selges for det folk er villig til å betale for det. Prutekulturen er ikke så sterk i Norge, så det er noe vi nordmenn ikke liker så godt, deriblandt meg:) Skjønner det godt kan bli litt mye når vi snakker kronestykker og femmere ;)

  SvarSlett
 7. Så mange gode tips! fikk lyst til å gå på loppemarked med det samme :)

  Ønsker deg en fin høstdag. Hilsen Margrethe

  SvarSlett

Blog Widget by LinkWithin