lørdag 29. august 2009

Mobalpa




Til søndag reiser jeg til Frankrike på besøk til Mobalpafabrikken med jobben. Det blir veldig spennende.. her får jeg se hvordan kjøkkene blir produsert og får se ca 3000 kvm med showroom der alle modellene deres er utstilt.. Gleder meg!


Trykk på mobalpamerket for å gå til hjemmesiden






Om Mobalpa:
Mobalpa er en av Frankrikes største kjøkkenprodusenter og har levert sitt kvalitetsprodukt til Norge i snart 20 år. Mobalpas kjøkkeninnredninger gjenspeiler tradisjon og design i en balansertsammensetning, hvor du som bruker er satt i sentrum. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene. Kvalitet, pris og leveringsdyktighet har vært Mobalpas sterke argumenter i alle år.










onsdag 26. august 2009

Spisestua vår


Dette er spisestua vår, denne bruker vi til daglig, det ikke er plass til noe kjøkkenbord på kjøkkenet og spisestuen er rett ved siden av kjøkkenet, så det er egentlig veldig praktisk.
Både vegger, gulv og tak er malt i eggehvit farge. Tak og gulv er malt i høyglans, som gir en fin effekt
Bordet har jeg bestilt på Hof fengsel.. der kan man nemlig bestille nesten hva man måtte ønske. Så da fikk jeg det akkurat sånn jeg ville ha det..Litt fransk landstil over det.. kjekt med 2 skuffer til å legge tegnesaker osv til barna. Bestilte også 2 tilleggsplater til å ha når man skal ha gjester. Stolene har jeg egentlig kjøpt litt her og der.. de er så og si like i utførelsen alle sammen, men litt forskjellig farge.. en stol er til og med vært med i en husbrann og er litt brent på rygglenet.. men synes egentlig det var litt stilig.. Stol med historie :) Også har jeg også malt tripptrappstolen i eggehvit "bengalakk" slik som på bordet og gulvet.. blir litt mer slitesterkt med "bengalakk"

Vedovnen sto her da vi tok over.. og jeg synes den er skikkelig fin.. og den varmer utrolig godt.. Vi brukte kun den i første etasje i vinter..litt skummel nå som ettåringen krabber rundt her, men vi får finne på noe lurt slik at han ikke kan skade seg på den.. Den trenger også en omgang med ovnsfarge.. begynner å bli litt grå.. Men tror ikke vi gjør noe med den før neste år.


Garinene er fra Jeanne d'arc living med fransk tekst på.. synes de passer inn i det hvite rommet.
Stettfatet har jeg kjøpt på Kremmerhuset og glasslokket på Cordelias hus i Sandefjord..Der er forøvrig også lampa kjøpt. Anbefaler sterkt å ta en tur innom dem.. utrolig koselig der..

Dette skapet er kjøpt hos Lunehjem Anbefaler også å ta en tur innom den nettbutikken.. eller besøke butikken som er i Tønsberg.. Utrolig koselig dame som driver stedet.. God service!
Disse vitrineskapene er LIATORP fra IKEA.. synes de passet fint på hver side av vinduet.. knottene er byttet med glassknotter.. her får jeg plass til allskens penservise, glassboller vaser og glass..

Dette fine brettet kjøpte jeg på Interiørland for en stund tilbake og kan også brukes som bord.


tirsdag 25. august 2009

Kjekke tips til et lykkeligere liv ;o)

Dette er et utdrag fra en heimkunnskapsbok fra tidlig 50-tallet.
Denne lærdommen er rettet mot kvinnen med gode tips for å få et lykkelig samliv:

Få arbeidet unnagjort
Planlegg oppgavene dine nøye og hold øye med klokken.
Få oppgavene unnagjort minst en time før han ventes hjem.
Mannen føler ikke varmen strømmer mot han når han hører deg bryte ut "Er du hjemme allerede?"

Ha middagen klar
Planlegg et deilig måltid allerede kvelden før. Da vier du at du bryr deg om han og hans behov. De fleste menn er sultne når de kommer hjem og en god middag er en del av den nødvendige hjemkomsten.

Forbered deg selv
Bruk et kvarter til hvile slik at du er opplagt når han kommer hjem. Da blir du også glad for å se ham, i stedet for at du er for sliten til å bry deg. Glem alle bekymmringer du måtte ha og vær evig takknemlig for at du har mannen som snart kommer inn døren. Mens du hviler kan du tenke på avtaler og ting du kan gjøre for å gi han åndelig oppløftning. Når du står opp, ta hånd om utseende ditt. Fiks sminken, sett et bånd i håret og se frisk og opplagt ut. Han har nettopp vært sammen med mange frustrerte og arbeidstrette mennesker. Vær litt mer festlig og interessant enn vanlig. Han kan trenge en oppkvikker etter den lange arbeidsdagen

Rydd vekk rotet
Ta en siste tur gjennom huset før han kommer hjem, samle opp skolebøker, leker, papir osv. i en bøtte eller søppelkurv og legg dem i soverommet for senere sortering. Så går du over bordene med en støvklut. Mannen i ditt liv må føle at han har kommet til et sted med ro og orden, og det vil få deg til også føle deg mer avslappet. Å ha orden i huset er nok et måte å vise ham at du virkelig bryr deg om hans hjemkomst.

Forbered barna
Bruk noen minutter ti å vaske barnas hender og fjes (dersom de er små), kam håret deres og skift klærne dersom de er skitne. Barna er hans små skatter, og de bør se slik ut.

Minimer all lyd
Legg spesielt merke til dersom mannen din må kjøre i rushtrafikken. Når han ommer hjem eliminer all lyd fra vaskemaskinen (selvsagt dersom den står på). Oppfordre barna til å være stille når han kommer. La dem bråke litt på forhånd, slik at de får det ut av systemet sitt.

Vær glad for å se ham
Motta ham med et varmt smil og vær lykkelig. Si at det er bra å ha ham hjemme. Dette kan tilføre ytterligere verdi tl dagen hans. Han trenger all romantikken han kan få fra deg.

Ikke!!
Ikke motta ham med plager og klager. Løs problemene før han kommer hhjem, hvis ikke, vent med dem til kvelden kommer. Også, ikke klag dersom han kommer sent hjem til middagen. Regn dette som et lite problem i forhold til hva han kan ha gjennomgått på jobben den dagen.. Ikke la barna oversvømme han med problemer eller krav. Bare la dem hilse kort på faren deres.

Vær hyggelig mot ham
Gi ham godstolen eller foreslå at han hviler eg itt på soverommet. Ha en kjølig drikk klar for ham. Tilby deg gjerne å massere føttene hans, men ikke insister på dette. Snakk til ham med en myk og avslapppende stemme. La ham slappe av




Dette er noe jeg selvfølgelig alltid prøver å tenke på, sier seg vel egentlig selv.. men er jo greit med en liten påminnelse ;o) .....Hahaha.....






Ny gang

Vi kjøpte huset vårt i fjor, og har kontinuelig holdt på med oppussing.

Et stort savn vi merket tidlig, særlig i vinter var yttergang. Derfor bestemte vi oss for at det ville vi prioritere. Og vi er godt i gang:

Ikke lenge til vi har gang :)
Jeg er så heldig at jeg har et tegneprogram hjemme slik at jeg tegnet opp hvordan jeg ville ha gangen innvendig.. litt enklere å se det for seg da.

På de ene siden av veggen vil jeg ha garderobe, mens den andre siden ønsker jeg en slagbenk.

Jeg vil bruke Pax garderobeløsning fra IKEA modell: Birkeland, synes den er så fin- og ikke minst billig!!! Kommer nok til å male den i en annen farge.

Ønsker meg også denne 100 år gamle slagbenken:

bilde lånt av finn.no


Ytterdøren er bestillt og den ser ut som bildet over, jeg skal ikke ha farget glass men blankt glass i midten og isblomstglass i smårutene.. fargen på døra skal være sort. Dette fordi hele huset er eggehvit, og vi har sort takstein og takrenner, tror det blir fint at døra stikker seg litt ut..

Dette er lampa vi skal bestille 3 av.. synes den er så fin!!

Skal legge ut bilder når alt er ferdig:)



mandag 24. august 2009

Min hærlige brødbakermaskin

Finnes det noe bedre enn å våkne opp til lukten av nybakt brød en tidlig morgen?? For en tid tilbake ble jeg inspirert av ei venninne til å kjøpe en brødbakemaskin, og det etter et lunsjbesøk med nybakt brød på menyen.. Jeg dro rett hjem å bestilte denne:

Wilfa BMA25

Ikke akkurat det flotteste å ha på benken.. Men er absolutt verdt det.

Det er så utrolig enkelt å bare hive oppi mel vann olje og annet man ønsker før man legger seg, for så å stille det inn på tidspunkt det skal være ferdig dagen etter.. En blir jo skikkelig bortsemt!Jeg bruker også denne til å elte og heve bolledeig, pizzadeig osv.. Man kan visst også lage syltetøy og kake i den.. det har jeg ikke prøvd ennå..

En god brødoppskrift:

3 dl vann

1,5 ss solsikkeolje

1 ts salt

2 ts sukker

6 dl Møllerens solsikkebrød (ferdig brødblanding)

1 dl hvetemel

1,5 dl gresskarkjerner, linfrø og sesamfrø

1 ts tørrgjær


foto: flickr.com

søndag 23. august 2009

Fine bruktmarked og loppefunn

Denne flotte vekten fikk jeg kjøpt til en veldig god pris på et bruktmarked
Denne søte sukkerbollen fant jeg på et loppemarked

Jeg fant en haug med flotte barnebøker på et loppemarked til 5 kr stk.. De er som nye..Kjempekupp!



Caffe' Latte

Nammm! Kaffekjærringa som jeg er, måtte jeg jo skrive litt om favorittdrikken min og. Er det kafetur med venninner kommer jeg ikke utenom Caffe' latte med karamell..

Tenkte jeg etterhvert skulle investere i en espressomaskin..Men det er jo mange på markedet, så føler jeg må undersøke nøye før jeg kjøper en.. TV 2 hjelper deg osv.Bilder lånt fra Flickr.com
Se på disse flotte kaffene.. utrolig at de greier å lage sånne kunstverk i kaffen.. imponert!

Har egentlig alltid lurt på forskjellen mellom Caffe' Latte, Cappuccino, Macchiato osv for dere andre som lurer kan dere se under..


fredag 21. august 2009

Søte sko til pynt




Disse søte barneskoene brukte min mann da han var liten og jeg synes de var alt for søte for at de skulle stues vekk.. så nå har de fått plass på en gammel vaskekommode på rommet til minstegutt.

søndag 16. august 2009

Spisestuelampa mi!

Denne fine "rosetten" i taket var der da vi overtok huset..
Synes den er veldig fin og spesiell, har ikke sett lik tidligere..

Glasset i rutene er frostet med et mønster i.

Synes det passet fint med denne skjellampa!

Trekasser

Disse trekassene har jeg kjøpt på et bruktmarked, synes de er fine både som bladholder og blomsterpotte



torsdag 13. august 2009

Koselig gutterom

Ei venninne av meg har nettopp kjøpt en gammel sveitservilla og har en del å pusse opp, et prosjekt var å pusse opp et barnerom..
Jeg synes dette tidligere knæsjrosa kottet har blitt et kjempekoselig gutterom


De slipte gulvet og malte det hvit, veggene malte de i en kjempefin blåfarge


Se så fint det ble:



Den flotte liftgardinen har hun laget av oldemors gamle gardiner


Nammmm..Favorittisen!!


Har akkurat oppdaget favorittisen min nemlig
Ben & Jerry's
Chocolate Fudge Brownie!!!!
Den er farlig god! Det er den første og eneste jeg har smakt av Ben & Jerry's is, men langt ifra den siste!

Loppefunn

Jeg fant noen flotte gamle kort på et bruktmarked


Det ble en flott dekorasjon foran et enkelt hvit lys, med blondebånd rundt:



To andre kort satte jeg inne i 2 rammer jeg kjøpte på loppemarked for 2 kr stk.
I bakrunnen la jeg en pent ark som jeg har fått i bladet bolig pluss tidligere.


Tror de kan bli fine på veggen sammen med denne orginaltegningen jeg kjøpte på loppis i sverige for 50 kr






Blog Widget by LinkWithin